COM FUNCIONA EL TELÈFON?

Aquesta és una de les preguntes que va sorgir després d’haver jugat amb els telèfons del CLICK dels nens.

Els infants han formulat hipòtesis, fa dies que miren si hi han fils al cel que connectin totes les cases però diuen que n’hi han pocs… ahir la Laia ens va portar un dibuix i dos telèfons: un fix i un mòbil. La Laia ens ha explicat que el so es transmet per ones invisibles. Hem experimentat les ones com es transmeten dins l’aigua i hem intentat entendre que si ho fan per l’aire no es veuen, però hi són.

S’han confirmat varies hipòtesis, que es complementaven, els telèfons fixes es connecten a l’electricitat i els mòbils es carreguen les bateries endollant a l’electricitat però necessiten una antena a prop per retransmetre el so .

Ho hem volgut comprovar amb els endolls de la classe, però sabeu què? , no entrava la clavilla, hem descobert que el telèfon fix la té quadrada així que hem anat a la sala de mestres ha buscar on connectar-lo, finalment els infants bons observadors n’han trobat dos, seguint el fil del telèfon de l’escola, tots volien trucar a casa! l’hem connectat i no funcionava…llàstima!, però ens ha servit per jugar-hi molta estona.

Avui ens hem fabricat els nostres telèfons, alguns tenien interferències….però ens ho hem passat d’allò més.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Curs 2013-2014. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.